En ze leefden nog lang en gelukkig...

Heerlijk hè hoe romantische sprookjes altijd eindigen met die gelukkige prins en prinses? Wie kent nu niet dat gelukzalige gevoel van die bezegelende kus of dat prachtige huwelijk én ze leefden nog lang en gelukkig... Helaas is het vervolg op het verhaal maar al te vaak minder sprookjesachtig...

In Nederland sneuvelen er 300 relaties per dag. Afgelopen jaar waren er 19.000 kinderen betrokken bij een echtscheiding...meer een script voor een nachtmerrie dus.

Maar mensen kennen een enorme drang naar verbondenheid met een partner. Een partner bevestigd ons, vult ons aan en completeert ons. En kinderen? Kinderen zijn alleen al door hun lach in staat ons gelukshormoon te activeren! Zo fijn als je kan zeggen dat je relatie en je gezin lekker functioneren!

Relatietips, het perfecte boek, relatietherapeut?

Waar vind je nu de juiste hulplijn...

Maar waarschijnlijk ben je niet op deze pagina belandt als dat het geval is? Ergens zit er iets niet helemaal lekker en zoek je een referentiekader, tips, het perfecte boek of wellicht al wel een relatietherapeut, die jullie kan helpen? Goed dat je deze eerste stap neemt! Ik help je graag verder bij het maken van jouw keuze. Ik zal je niet vermoeien met wat er allemaal bestaat. De kans is groot dat je al het nodige gegoogled hebt, voordat je op mijn site beland bent. En dat is goed, want dan weet je dat alleen het beste wat er aan hulpmiddelen is, hier te vinden is. Je relatie is vaak je kostbaarste "bezit", dus voor minder doe je het hopelijk ook niet?

Ik wil wel, maar ik durf er niet over te beginnen...

Dat is het gevoel van de andere 299 twijfelende partners van vandaag ook hoor

Het nare en voor jou waarschijnlijk op dit moment heel herkenbaar is, dat we ons relationele dieptepunt allemaal op ons eigen moment ervaren. Daar waar jij door een ruzie wellicht in het "ik geef niet op" gevoel beland, zal je partner wellicht juist tegenovergesteld denken "ik ben er helemaal klaar mee".
Gevoed door de ervaring dat wanneer jij links wilt de ander juist (en alleen al daarom) rechts wil, ontstaat de angst....Toch begint voor velen daarmee ook direct de verandering, want noodzaak maakt dat we dat ook echt willen. Je zult jezelf verbazen hoe anders je kan overkomen als jij echt overtuigd bent van hetgeen jij voor jullie beiden wilt! Want echt jouw partner hoort diep in zijn of haar hart ook écht liever dat je zoveel van hem/haar houdt, dat je wilt kijken naar serieuze oplossingen en bereid bent om te kijken naar wat jullie dus ook jij anders kunnen doen om weer plezier in je relatie te krijgen! Dus stel jezelf vooral eerst zelf de vraag of jij er wel echt aan toe bent om te kijken naar de

Patronen in je Relatie

Als relatietherapeut leer je om met behulp van verschillende methoden en technieken cliënten te ondersteunen. Zo gaat  EFT (Emotionally Focused Therapy) uit van de gedachte dat partners vanuit patronen op elkaar reageren, oplossingsgerichte therapie kijkt vooral naar wat er nodig is en minder naar aanleidingen en psychoanalytische therapie kijkt juist wel naar de historie die partners hebben gevormd . Ik kies ervoor om al hetgeen mij is aangereikt voor jullie in te zetten. Jullie zijn uniek zoals je bent en samen vormen jullie een uniek paar met een uniek probleem. Het vraagt van mij als therapeut om me in te leven in wat voor jullie belanrijk is en met jullie te kijken naar vormen die voor jullie het best werken in de begeleiding. Omdat ik ook mediator ben, ben ik altijd gericht op voortgangsbewaking. Jullie doen er alles aan om het traject te laten slagen, ik zal je hierbij zo efficient en adequaat mogelijk begeleiden. Wanneer tijd nodig is voor inzichten, zal die tijd ingelast worden, maar hoeft  deze niet met wekelijkse afspraken gevuld te worden.  Ik zal jullie samen spreken, individueel en mogelijk ook ondersteunende online modules inzetten. Alles om jullie goed en snel verder te helpen.

We zijn elkaar kwijt geraakt...

Als relatietherapeut klinkt dat als muziek in mijn oren!

Nee, ik neem je niet in de maling! Ik meen het...lees even door, dan begrijp je wat ik bedoel! Als je zegt dat je iets mist, dan betekent dat dat je het wilt (terug) vinden, anders zou je het niet missen, toch? Dan zou je het niet noemen. Iets willen vinden is dus positief, het geeft aan dat je naar mogelijkheden wilt kijken én dat is eigenlijk de basis voor het slagen van therapie...de wil om naar mogelijkheden te kijken! Dus stel jezelf na al het googelen en lezen als laatste nog maar één vraag...

Wat mis ik...?