Waarom we niet zo goed zijn in het oplossen van onze relatieproblemen (1)

Laat ik meteen met de deur in huis vallen, er bestaat geen duurzaam perfecte relatie. Liefde is vaak alleen in het begin rozengeur en maneschijn. Herinner je de gevoelens die er waren toen je voor de eerste keer verliefd werd? De tijd dat het onmogelijk was om elkaar aan te kijken zonder te lachen. Alleen met elkaar samen zijn was al de perfecte avond?

Relatieproblemen zijn echt niet jouw fout hoor!

Iedereen bevindt zich op een gegeven moment wel eens in een relatiecrisis. De reden is simpel: je hebt geen les gehad. In elk ander onderdeel in onze ‘opvoeding’ krijgen we les. Op de middelbare school leerde je alles over: gezondheid, natuurkunde, wiskunde, taal… maar niemand heeft jou ooit iets geleerd over relaties.

Niemand heeft je ooit echt geleerd hoe je een gelukkige relatie kunt ‘onderhouden’, nou pas op, misschien ben jij stiekum wel beinvloed door een van je ouders door opmerkingen die ze uit menselijke onvrede maakte " Je moeder zeurt altijd..." of " papa kan er niets aan doen...het is zijn baas die zorgt dat hij er nooit is" ...hierdoor is het vanzelfsprekend dat er fouten gemaakt worden. Behalve als je weet hoe deze snel kunt oplossen, zijn dit fouten die vaak een relatie kapot maken. Ik noem er een paar op, heel ironisch eigenlijk, want deze fouten klinken als de ‘juiste dingen’ om te doen.

  • Discussies aangaan met je partner
  • Hem of haar beloven dat je zult veranderen
  • Hopen of wensen dat de relatie stand houdt
  • Teveel vertellen dat je van hem of haar houdt
  • Constant proberen aan de relatie ‘te werken’
  • Vrienden en familie om advies vragen

Maar wat helpt dan wel?

Niet meteen wegklikken nu! Want deze wil je misschien niet meteen accepteren....maar er de uitdrukking "verbeter de wereld, begin bij jezelf" is werkelijk de eerste juiste stap! Stop met wat hij of zij verkeerd doet, maar stel voor jezelf af wat jij mist of wenst!

    Het probleem is niet dat hij te laat thuis komt!        

         Het probleem is dat jij het niet leuk vindt om 5 dagen alleen te eten...

    Het probleem is niet dat zij altijd zeurt!                     

        Het probleem is misschien wel datj jij je niet gehoord of gezien voelt?


Dus! Wil je aan de slag met het oplossen van jullie problemen?

Begin dan eerst door naar jezelf te gaan luisteren, geef jezelf de aandacht die je zo nodig hebt en zet de belangrijkste eerste stap naar het perfectioneren van je relatie!

Lukt het niet helemaal alleen? Tot 1 juli 2018 stel ik jekosteloos een online zelfhulpmodule relatieproblemen ter beschikking.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is even mijn pagina liken!