OMGANGSBEGELEIDERS GEZOCHT

Als  omgangsbegeleider stel jij het contact tussen ouder en kind centraal. Door omstandigheden kan dit contact zijn verstoord. Met jouw hulp  kunnen de (niet-verzorgende) ouder en het kind samen tijd doorbrengen en spelen. Het contact tussen het kind en de ouder kan worden opgebouwd en/of hersteld.

Wat doet een omgangsbegeleider?

  • Je haalt en brengt kinderen op van de ene naar de andere ouder
  • Je begeleid de omgang zoveel mogelijk op onzichtbare wijize
  • Je bewaakt daarbij de gemaakte omgangsafspraken
  • je anticipeert tijdig op signalen die erop duiden dat afspraken niet nageleefd dreigen te worden


Een dag van de omgangsbegeleider:

Het is 1000 uur in de ochtend, je belt aan bij de vader van de kinderen. Vandaag halen jullie de kinderen op voor een dagje uit in de dierentuin. Er wordt regen verwacht, je hebt je paraplu en regenkleding meegenomen, net als je lunchpakket en afdoende drinken. Als afgesproken haal je de kinderen op bij moeder. Je hebt ze al ontmoet tijdens de kennismaking. Moeder geeft jou het "omgangsschriftje" mee.

Wanneer de kinderen in de auto zijn ingestapt, verandert jouw rol van begeleider in observator. Nu gaat het erom dat de kinderen en vader een fijne dag beleven, maar dat jij  waarborgt dat de afspraken worden nageleefd. Je volgt vader en de twee kinderen op afstand maar zorgt dat zij altijd in zicht blijven.

Wanneer vader aangeeft dat de kinderen moe zijn en hij ze liever even meeneemt naar oma, herinner jij de afspraak dat er alleen publieke omgang kan zijn. Je toont begrip voor de kinderen, maar legt vader rustig uit, dat een ontmoeting met de grootouders alleen op een publieke plek kan plaatsvinden. Samen gaan jullie, met opa en oma eten in een pannenkoekenhuis. Jij overlegt rustig met vader hoe hij zich jouw aanwezigheid voorstelt. Er werd gegeten aan een lange tafel. Je hield je zoveel mogelijk afzijdig en maakte alvast het verslag in het "omgangsschriftje". Om 18.00 uur breng je samen met vader de kinderen thuis bij moeder en geef je een korte overdracht. Vader brengt jou terug naar jouw auto.


Wie ben jij?

  • Je bent op zoek naar een bijbaantje met maatschappelijke betekenis
  • Je studeert bij voorkeur in de richting veiligheid/handhaving of welzijn/maatschappelijk werk
  • Je beschikt over rijbewijs B en bij voorkeur over eigen vervoer
  • Je spreekt, leest en schrijft de Nederlandse taal moeiteloos
  • Je bent in staat om mensen op een respectvolle manier te wijzen op afspraken/grenzen

Spreekt het je aan om omgangsbegeleider te zijn en herken je je in het profiel?

Stuur dan een mail naar Janine@buromats.nl  met jouw NAW gegevens, jouw opleidngsachtergrond, de reden van jouw interesse en op welke dagen en tijden je beschikbaar bent.